Din cauza pericolului inundaţiilor, autorităţile îi roagă pe români să bage zăpada în case

Autorităţile au găsit soluţia pentru a preveni inundaţiile anunţate pentru următoarele zile! Ca să evite topirea zăpezii de pe străzi, Guvernul le cere oamenilor să bage zăpada în case măcar câteva zile, până trec temperaturile pozitive şi se face iar frig. Autorităţile spun că ele şi-au făcut pe deplin partea lor de treabă şi au avut grijă ca în casele şi apartamentele oamenilor să fie suficient de frig pentru ca omătul să reziste chiar şi până la primăvară.

Mulţi români sunt însă indignaţi de soluţia găsită de oficiali. “Păi cum urc eu zăpada 3 etaje dacă cumva se strică liftul?”, întreabă furios un pensionar din Călăraşi. “Odată ajuns în garsonieră hai că mă mai descurc eu cu zăpada, o bag sub calorifer, să stea la rece, dar ce mă fac până acolo? Mai ales că în faţa blocului am ditai nămetele, e mai lat decât scara, nu ştiu cum o să încapă.” Alţii se tem că autorităţile or să le bage zăpada în locuinţe când ei nu sunt acasă.

Oficialii dau totuşi asigurări că oamenii nu vor ţine zăpada în casă mai mult de o săptămână, dar că vor trebui să şi-o dea singuri cu lopata. “Trebuie să mai renunţe şi românii la lene,”, declară un reprezentant al Guvernului. “Acum ce se aşteaptă, să vină militarii şi pompierii să le azvârle nămeţii în casă?”

Scris de TNR
20 februarie 2012 13:02

Alte articole

Vezi mai mult