Din cauza reputației proaste, România va avea voie în Schengen doar ziua

Decizie finală în dosarul aderării României la spațiul Schengen. Până la urmă s-a ajuns la un compromis cu Olanda și Suedia, ultimele țări care se opuneau aderării. România va intra în Schengen doar ziua, însă controalele la vamă vor continua pe timpul nopții, ”că vă știm noi”, ar fi declarat regele Suediei.

Noaptea, la granițe nu doar că se vor face controale, dar la bariere vor fi puse și lacăte, cheia fiind la polițiști olandezi trimiși special în toate punctele de trecere a frontierei. Ei vor desface bariera numai după ce vor da un telefon acasă în Olanda, ca să verifice actele călătorilor și dacă e în regulă, pot intra în Schengen.

Olandezii și Suedezii spun că e firesc ca românii să fie în Schengen pe timpul zilei, pentru că sunt vizibili. Noaptea, foarte mulți români pot fi reperați de vameși doar dacă zâmbesc, sau țin ochii deschiși, altfel ei fiind complet invizibili în bezna de la Nădlac.

Decizia a fost bine primită de reprezentanții României, care au recunoscut în plenul Comisiei că ”în definitiv chiar există corupție în România, adică uitați-vă la noi, niște infractori și plagiatori ajunși la Comisia Europeană”, a spus ministrul de interne Bode.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
16 noiembrie 2022 13:14
Citește mai mult despre: hoți Schengen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult