Din lac în puţ. Orele de religie din şcoli vor fi înlocuite cu ore de mindfulness

Eforturile depuse de părinți pentru un învățământ laic dau roade, dar poate nu în direcția potrivită. În urma numeroaselor sesizări, plângeri și procese penale, orele de religie din școli vor fi eliminate iar în locul lor se vor face ore de mindfulness.

„Eliminarea orelor de religie ar pune biserica și inspectoratele școlare într-o poziție dificilă pentru că vorbim de aproape 10.000 de paraziți, mă scuzați, profesori, care ar rămâne fără ore de catedră și astfel nu ar avea cum să primească salariul ăla mărit pentru cinci luni de muncă pe an. Trebuie să ne gândim și la ei, nu doar la lichelele alea de elevi”, au declarat surse din Ministerul Educației.

Mindfulness-ul, care va înlocui orele de religie, este un curs care se bazează pe aceleași principii ca și religia. Provenit dintr-o metodă antică de organizare a minții, de înțelegere a proceselor cognitive, este în zilele noastre o metodă pentru orice om lipsit de talent și chef de muncă să mai ciupească niște bani. „Diferența esențială între profesorul de religie și cel de mindfulness, e că acesta din urmă mai este numit și life-coach”, spun experții în educație. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

18 septembrie 2019 08:30
Citește mai mult despre: religie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult