Din lipsă de zăpadă, câţiva sinistraţi din Dâmboviţa s-au înzăpezit cu ţărână

Ţăranii dintr-un sat din nordul judeţului Dâmboviţa, aflat chiar la poalele Carpaţilor, trăiesc, de câteva zile, o situaţie de-a dreptul dramatică. Mulţi dintre ei au rămas înzăpeziţi, iar comuna şi-a pierdut aproape orice legătură cu restul localităţilor din zonă, ba chiar şi cu cel mai apropiat oraş.

„Cel mai grav este că, neavând zăpadă, ne-am înzăpezit cu ce a avut fiecare pe-acasă, în special cu ţărână, care se găseşte din bleşug în locurile acestea”, a declarat Marian Dorombach, primarul comunei Trolatu. Ţăranii aşteaptă acum intervenţia autorităţilor, care să-i scoată din mormanele de ţărână, precum şi intervenţia jandarmilor, care să muncească la repararea situaţiei.

„Am vorbit la Consiliul Judeţean, au zis că vor trimite câteva camioane cu apă minerală, pături, haine de schimb, conserve. În rest suntem pregătiţi, cârciuma este bine dotată, cu tot ce trebuie, avem băutură să-i supraveghem pe salvatori cel puţin două săptămâni”, a precizat primarul Dorombach.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
23 ianuarie 2014 11:01

Alte articole

Vezi mai mult