Din memoriile primului alpinist român pe Everest: Acasă, în Militari, mi se strica liftul foarte des

România a avut mulți oameni care au fost primul alpinist român pe Everest, dar nici unul nu are o poveste așa de plină de aventură și peripeții ca Decebal Popescu, primul alpinist român care a reușit să urce muntele fără echipament special și cu patru sacoșe de cumpărături în mâini. Acesta a mărturisit câteva din trucurile sale în noua sa carte, ”Cum am cucerit Chomolungma”.

„Provin dintr-o familie de oameni modești, locuiam într-un bloc din cartierul Militari, chiar la ultimul etaj, 14. Liftul se strica des, mai ales când ieșeam afară cu bicileta sau când veneam de la cumpărături. Am învățat să urc încă de mic, mai ales că, de multe ori, pe la etajul 9 îmi aduceam aminte că am uitat să cumpăr câte ceva”, a explicat alpinistul.

Acesta a povestit și cum e viața la înălțimi. „Sunt avantaje și dezavantaje. Aerul e mai rarefiat, dar măcar nu sunt țânțari. Administratorul de bloc nu ajunge tot timpul până la noi iar în nopțile de iarnă cerul e atât de senin, că pot să văd Cora Pantelimon de la minte din balcon”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 iulie 2014 07:32
Citește mai mult despre: Cartier Militari Everest

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult