Din nou la coadă! Cei care au depus deja formularul 600, obligaţi să mai meargă o dată la ANAF ca să-l retragă

Cei care credeau că se scapă așa ușor de formularul 600 nu știau în ce țară locuiesc. Noile norme de aplicare intrate în vigoare printr-un ordin al ministrul economiei spun acum foarte clar că cei care au depus formularul 600 deja sunt obligați să vină la ANAF să facă cerere pentru retragerea acesteia.

„Este o procedură simplă, normală, tot ce trebuie făcut este să ia formularul 601 și să-l completeze identic ca pe formularul 600, numai că acesta trebuie depus la alt ghișeu. În cazul în care cei care au depus formularul 600 nu se prezintă la ghișeele ANAF pentru ridicarea acestuia, amenda începe de la 500 de lei și poate ajunge până la poprire pe conturi și trimitere în judecată”, a declarat un inspector fiscal.

Măsura nu a fost întâmpinată cu entuziasm nici măcar de angajații ANAF, care se plâng că trebuie să plimbe hârtii aiurea prin clădire, hârtii care, aparent, nici nu sunt necesare. „A trebuit să înghesuim dosarele în depozitul unde ținem toate cazierele fiscale doar ca să aibă loc și formularul 600 acolo. Acum trebuie iar să facem ordine și aici și în depozitul unde ținem copii după buletin”.

Scris de Ef
31 ianuarie 2018 08:01
Citește mai mult despre: ANAF formularul 600

Alte articole

Vezi mai mult