Directivă UE: toate obiectele vor avea număr de telefon ca să le dai bip când nu le găseşti

De câte ori nu vi s-a întâmplat să nu găsiţi un obiect prin casă şi să vă doriţi să puteţi, la fel ca în cazul unui mobil rătăcit, să îi daţi un bip şi să-l localizaţi după sonerie? Ei bine, Uniunea Europeană vrea ca, începând din 2012, toate obiectele să fie dotate cu număr de telefon şi sonerie, astfel încât să poată fi găsite cu mult mai multă uşurinţă.

„Căutarea prin casă sau la birou a unui obiect rătăcit poate dura secunde bune, chiar un minut”, spune un înalt oficial european, „producând în fiecare an economiei europene pierderi de sute, dacă nu chiar mii de euro. În condiţiile crizei actuale nu ne puteam permite o asemenea risipă, aşa că am decis să obligăm absolut toate companiile, fie că fac mobilă sau ace de cusut, să-şi doteze cu număr de telefon şi sonerie produsele. De acum înainte, ai pierdut ceva prin casă, să zicem un papuc, îi dai bip şi auzi unde sună.”

Criticii Uniunii Europene spun însă că directiva UE ar putea să nu aibă doar efecte pozitive: „Am făcut o serie de simulări şi am ajuns la concluzia, absolut uluitoare pentru toată lumea, că dacă un om e nevoit să îşi treacă în agendă numere de telefon pentru absolut orice obiect din casă şi să caute apoi numărul când nu găseşte obiectul respectiv, acest lucru ar putea să-i ia mult mai mult timp decât căutarea propriu-zisă”.

De asemenea, economiştii noştri spun că nu e exclus ca directiva să ducă la o oarecare creştere a preţurilor – de pildă, nu e imposibil ca fabricanţii de ace să mai adauge ceva la preţul produsului ca urmare a dotării acestuia cu număr de telefon şi sonerie”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 decembrie 2011 12:20

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult