Discriminare! N-a primit pâine la o alimentară din Pipera, pentru că n-a cerut-o în romgleză

Un tânăr român din Pipera se plânge de discriminare! Potrivit acestuia, angajaţii magazinului alimentar din cartier, aflat la parterul unui office building, ar fi refuzat să-i ofere o pâine pentru că nu a cerut-o în romgleză, limba minorităţii corporatiste. În ultimii ani, pretenţiile de autonomie ale corporatiştilor în zona de nord a Bucureştiului sunt din ce în ce mai vocale, cazul tânărului nefiind un incident singular.

“Am intrat în magazin, ca tot omul, şi am zis: daţi-mi, vă rog, o pâine”, declară tânărul. “Vânzătorul n-a schiţat niciun gest şi s-a uitat urât la mine, ba mai mult, cred că l-am auzit murmurând ceva în romgleză: fuck off, luzăre, aici e our country. Mi se pare inadmisibil! ”

Reprezentanţii corporatiştilor susţin însă că tânărul ar fi avut o atitudine provocatoare. “Era în tricou, fără nici un fel de badge sau ecuson, if you understand me”, susţine Zoltan Kiraly, CEO la o multinaţională din zonă. “În plus, nu e deloc alright să ne obligaţi să învăţăm română. Între orele 9 şi 17, 90% din populaţie speaks only romgleză here. Era chiar atât de greu să zică ‘give me a chiflă please?’ sau ‘Daţi-mi un loaf de bread’?”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 aprilie 2013 16:04

Alte articole

Vezi mai mult