Doar 1 din 3 bucureşteni trăieşte la oraş!

Acesta este rezultatul, deloc surprinzător, al unui studiu sociologic realizat la începutul lunii decembrie pe un eşantion de câteva mii de cetăţeni cu domiciliul în Bucureşti. Întrebaţi dacă locuiesc în mediul urban sau în cel rural, peste 60% dintre cei chestionaţi au răspuns „rural”. Afirmaţia a fost susţinută şi de de grătarul aprins în spatele blocului, de mirosul de ciorbă din scară, de câinii crescuţi pe palier şi de televizorul pus la maxim pe Etno sau Favorit.

Sociologii afirmă că se aşteptau la un rezultat de acest gen, deşi au fost un pic uimiţi de procentul extrem de mic de bucureşteni care mai pot spune că trăiesc practic la oraş. „E greu”, declară autorii studiului sociologic, „să convingi un locuitor al Capitalei să nu îşi spele maşina cu furtunul în stradă sau să nu facă nuntă cu chiuituri. Majoritatea n-au apucat aşa şi nu putem noi acum să venim şi să distrugem aceste valori milenare ale ţăranului român. Cui nu-i place şi vrea neapărat să trăiască în mediul urban, să se mute din Bucureşti.”

„Indiferent de cartierul în care stau, de calitatea drumurilor, de faptul că au sau nu canalizare, gaz, internet, cei mai mulţi locuitori ai Capitalei reuşesc totuşi să îşi creeze condiţiile pentru a trăi exact ca la ţară”, conchid autorii studiului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 decembrie 2011 07:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult