Doi români au făcut înconjurul Europei cu un motostivuitor

Spiritul aventurier al românilor nu se lasă înfrânt, chiar dacă efectele crizei economice sunt de-a dreptul dramatice. Doi braşoveni au făcut turul Europei cu un motostivuitor sponsorizat de Remat Holding.

De profesie agenţi de pază la o firmă de construcţii, fraţii Constantin şi Traian Fărcaşu sunt pasionaţi de raliuri şi de călătorii încă de mici copii. Ei au pornit în luna aprilie din faţa blocului lor din cartierul braşovean Răcătău şi s-au îndreptat uşor-uşor către Vest.

În lunile următoare stivuitorul lor a străbătut mii de kilometri fără nicio problemă tehnică majoră şi a ajuns în locuri pe care alţii doar le visează. Toate destinaţiile lor au fost alese după catalogul turistic al Europei. Marile oraşe ale continentului, precum Barcelona, Amsterdam, Moscova, Rekjavik, Veneţia sau Tiraspol au fost cutreierate de cei doi braşoveni la bordul stivuitorului pe GPL care nu i-a dezamăgit niciodată.

„Secretul este munca în echipă”, ne spune Traian. „Unul  stă la volan şi celălalt îl dirijează. Am avut ceva probleme la graniţă, dar am găsit mereu soluţii. În Rusia, de exemplu, a trebuit să ridicăm o maşină şi să ne ascundem sub ea ca să putem trece graniţa. La intrare în Grecia am declarat că mergem să lucrăm la un depozit, dar nu ne-au crezut vameşii, aşa că am schimbat povestea şi le-am spus că mergem la un meci de golf.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
3 august 2010 18:47
Citește mai mult despre: romani turism turul europei

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult