O ţară întreagă a tresărit de emoţie! Dintr-o pensie de doar 500 de lei, o femeie de 93 de ani din Teleorman a reuşit să doneze 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului. La auzul veştii, liderul Bisericii a fost profund impresionat şi a ţinut să-i onoreze cum se cuvine gestul nobil. Astăzi, o bujie a Mercedesului preafericitului Daniel a fost gravată întru veşnicie cu numele bătrânei.

bujie_aurita_gherghina.jpg
“Lungă de circa 8 centimetri şi placată cu aur de 24 de karate, bujia a fost fabricată la comandă de un meşter bujier din Germania. Pe o parte e inscripţionat numele ‘Gherghina’, alături de logoul Mercedes, iar pe cealaltă parte e portretul Patriarhului, care zâmbeşte cu căldură. Ori de câte ori Preafericitul va ieşi la plimbare, acest lucru va fi posibil doar mulţumită scânteii credinţei oamenilor simpli”, a precizat mecanicul auto al BOR, Crenguţ Mihăilescu.

În încheierea comunicatului de mulţumire, Patriarhia a atras atenţia credincioşilor că maşina de serviciu a Patriarhului mai are încă 7 bujii nebotezate şi a specificat că sunt binevenite nu doar donaţiile din pensii, ci şi cele din alocaţii, ajutor de şomaj sau fise găsite pe jos lângă automatul de cafea.

Scris de Vasile | Monday, 16.10.2017 16:00 Social

National Cinematografic