Dosar Historia! Caracalul a încercat să răpună cetatea Slatinei folosind un cal troian transparent

Pe nedrept, multe fapte remarcabile ale caracalenilor sunt ignorate de istoricii români. Un astfel de eveniment relevant istoric s-a petrecut acum mai bine de 2500 de ani, când ingenioșii războinici caracaleni au luat cu asalt cetatea Slatinei. Din păcate pentru ei, asaltul s-a dovedit un mare eșec, de care caracalenii nu sunt deloc mândri.

Strategii caracaleni au încercat să-i păcălească pe slătineni cu ajutorul unui cal troian transparent – așa numitul cal caracalean –, dar norocul n-a fost de partea lor. Campania a început cum nu se poate mai prost: căruța care era atașată de calul caracalean s-a răsturnat la plecarea din Caracal, provocând pagube imense în rândul luptătorilor caracaleni.

Pe urmă, odată ajunși în interiorul calului caracalean la Slatina, nimeni nu le-a deschis poarta cetății, de parcă slătinenii știau că înăuntru sunt caracaleni. Asta deși, ingenioși, luptătorii Caracalului au stat cu ochii închiși, convinși că dacă ei nu îi văd pe slătineni, nici slătinenii nu îi văd pe ei.

Ulterior, caracalenii au suferit și importante pierderi financiare, după ce au fost păcăliți de un anume Oprescus că le face un drum suspendat peste ziduri, până în interiorul cetății Slatinei.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
30 martie 2015 11:30
Citește mai mult despre: cal troian caracal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult