Două BMW-uri care circulau în sens opus au provocat o tornadă pe DN2

Fenomen meteorologic neobișnuit pe DN2, pe raza localității Movilița, unde două BMW-uri care circulau în sens opus au generat o tornadă de gradul 5, care a smuls acoperișuri și a pus la pământ mai mulți arbori din comună. Martorii spun că tornada se rotea spre stânga, deci BMW-ul care circula pe sensul spre Buzău avea viteză mai mare.

Fizicianul Cristian Presură spune că fenomenul este mai des întâlnit decât ne imaginăm: ”Un șofer de BMW care circulă cu peste 200 km/h și se întâlnește cu altul care vine din sens opus cu o viteză similară va produce un vortex. Fiind aproape de zona de curbură a Carpaților, e firesc să se transforme într-o tornadă”.

Tornada a fost observată inclusiv de locuitorii din Șindrilița, care s-au dus la fața locului în speranța că vântul puternic a smuls ceva fier vechi de pe undeva. Șoferii autoturismelor nu au oprit, ci și-au continuat nestingheriți drumul, unul ajungând la București după 25 de secunde, iar celălalt la Iași opt minute mai târziu. În urma lor, prăpăd, relatează cetățenii din Movilița, care spun că înainte să vină tornada asta comuna era mai mișto decât Ciugudul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
14 iunie 2024 20:31
Citește mai mult despre: dn2 tornadă

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult