Două milioane de români din Italia nu merg azi la muncă: țin doliu pentru Berlusconi

Jale mare în Italia, unde două milioane de români mutați în Peninsulă au sunat deja șeful că nu pot veni azi la muncă, pentru că țin doliu după moartea lui Berlusconi. Prego di avere înțelegere, grazie mille. Sunt completo devastato, estato un uomo capabile, amabile, gonflabile, tuto quanto, ce să mai”, spune Rafael Minchia, român stabilit de ani buni în Italia și îndurerat de trecerea în neființă a fostului premier italian.

Mulți români spun că vor fi cel mai probabil țintuiți la pat de durere după tragica trecere în neființă a marelui Berlusconi, pe care îl admirau atât de mult. ”Mi-a fost ca un tată, ca un frate, ca un unchi, că el nu se uita unde dădea la buci, exact ca la noi la Vaslui”, spune printre lacrimi și Roberto A. Crișor, devastat de cumplita veste.

Încă de la prima geană de lumină străzile din Italia au fost pline de români care abia se mai târau după ce toată noaptea au băut de supărare că a murit Berlusconi. Ei speră că Italia va declara măcar o săptămână de doliu național, cu zile plătite, variantă pe care o agreează și sute de mii de moldoveni care sunt încă în România și așteptau un astfel de prilej pentru a pleca și ei în Italia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 iunie 2023 08:00
Citește mai mult despre: berlusconi doliu italia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult