Arheologii care săpau în zona localității Afumați-Moesia Superior au făcut o descoperire care confirmă nu doar creștinătatea poporului român ci și prezența Sfântului Andrei pe aceste meleaguri. O tăbliță prin care acessta se recomandă drept „prieten cu Iisus” arată primii bani pe care i-a cerut un popă pentru o catedrală.donatii_catedrala_andrei.jpg

„Deci domnul nostru, Iisus, a promis că se întoarce și nu se cade să-l așteptăm în mizeria asta. Așa că un milion de sesterți ar fi bun să continuăm construcția la această casă care va fi a sa, noi avem grijă de ea doar până se întoarce”, arată inscripția. Aceasta a fost redactată în greacă și latină, pe ambele părți, ca nu cumva să spună prefectul că nu înțelege ce spune.

Andrei a mai promis că, dacă e de ceva și se întoarce Iisus nervos, pune el o vorbă bună pentru ăla care a dat semnătura pentru bani. „Am vorbit cu Iisus, e discutată treaba, gata, hotărâtă. Ai cuvântul meu că așa e. Când se întoarce pe pământ o să-ți confirme tot ce spun” a mai spus sf. Andrei.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Saturday, 30.11.2019 11:09 Social

National Cinematografic