Dragnea ne strică imaginea! Cărtărescu, din nou fără Nobel fiindcă suedezii se tem că vine cu interlopii după el

Obiceiul politicienilor de a umbla flancaţi de „gealaţi” afectează grav imaginea României! Potrivit unor surse din Comitetul Nobel, prestigiosul premiu pentru literatură nu va ajunge nici anul acesta la Mircea Cărtărescu. Motivul oficial nu a fost dezvăluit, însă câţiva membri ai Academiei suedeze au declarat că se tem că scriitorul român ar veni la ceremonie cu interlopii după el.

„Suntem o instituţie de prestigiu, nu Universitatea Bucureşti. Nu ne putem permite ca aceşti ‘garoi’, cum le spun românii, să ne calce pragul, chiar şi escortând un mare scriitor. Lasă coji de seminţe pe jos, vorbesc urât şi, Doamne fereşte, mâncăm şi o bătaie de la ei”, spune Sven Pokemsson, membru al Comitetului Nobel.

Surse neoficiale transmit că Mircea Cărtărescu ar fi primit deja o ofertă să participe la anul ca scriitor albanez, după ce autorităţile de la Tirana şi-au exprimat „dezgustul” faţă de evenimentele de la Înalta Curte.

Liviu Dragnea a fost iniţial jignit, însă a râs zgomotos când a auzit că un laureat Nobel primeşte suma meschină de un milion de euro.

Scris de Vasile
5 octombrie 2017 10:10
Citește mai mult despre: Cartarescu Dragnea interlopi nobel

Alte articole

Vezi mai mult