Dramă! În loc de puşcărie, hoţii tablourilor din Olanda vor fi obligaţi să le repicteze

Răsturnare de situaţie în cazul tablourilor furate din Olanda. Deşi se bucurau că au scăpat doar cu ani grei de închisoare, hoţii au fost anunţaţi că pedeapsa le-a fost mărită la repictarea tablourilor furate. “Mi se pare mult mai corectă această pedeapsă, având în vedere că pe vizitatorii muzeului nu îi încălzeşte cu nimic dacă infractorii ar face închisoare. E mult mai greu să aberezi despre un perete de muzeu gol decât despre o operă de artă”, spune Decebal Popescu, unul dintre judecători.

Pedeapsa este cu atât mai grea cu cât hoţii au la dispoziţie foarte puţin timp pentru a finaliza tablourile. “Am stabilit că infractorii trebuie să repicteze tablourile în 25 de ani, dar decizia poate fi atacată. Este pedeapsa maximă în asemenea cazuri. Pe lângă asta, ei trebuie să asigure toate cheltuielile în ceea ce priveşte pensulele, şevaletul şi acuarelele”, explică Decebal Popescu.

Hoţii sunt nemulţumiţi de decizia instanţei. “Preferăm să facem puşcărie. După ce că am făcut un bine omenirii distrugând tablourile alea oribile, acum să fim nevoiţi să le repictăm cu mâna noastră? E inuman”, spune infractorul Radu Dogaru.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Luchian
29 noiembrie 2013 23:11

Alte articole

Vezi mai mult