Dramă la Dăbuleni! Viermii de nisip au distrus harvesterul de pepeni

Deşertificarea sudului Olteniei vine cu puzderie de probleme pentru localnici! Marcu Anton, un fremen de 42 de ani din Dăbuleni, spune că viermele uriaş de nisip i-a distrus şi anul acesta harvesterul de pepeni, utilaj în care investise toate economiile familiei.

„Era în august, în plin sezon al pepenilor”, îşi aminteşte Marcu, cu lacrimi în ochii de un albastru profund. „Am luat un ornitopter să văd cum merge treaba pe câmp şi să duc nişte ţuică la zilieri, da’ când am ajuns, dezastru. Nisipul era portocaliu de la zeama pepenilor striviţi. Harvesterul de pepeni era molfăit tot. Muncitorii ia-i de unde nu-s.”

„Ştiţi vorba aia, pepenii tre’ să curgă. Cine stăpâneşte pepenii, ăla jupâneşte Dăbuleniul. Suntem alături de Marcu şi încercăm să-l ajutăm să obţină un harvester nou prin fonduri europene”, a comentat viceprimarul localităţii, Vlad Harconea.

Cel mai probabil, de vină e temutul Şai’Hulud, zis şi Fănică, un vierme de nisip de peste 20 de metri care a mai atacat instalaţii de pepeni ale localnicilor din Dăbuleni.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
29 octombrie 2021 16:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult