Drama românului stabilit în Africa: „De 15 ani tot pun murături pentru iarnă, nu mai am loc în casă”

Tragedie la Tropice! După ce a înfruntat cu succes malaria şi musca tsetse, un român stabilit de peste 15 ani în R. D. Congo riscă să fie dat afară din casă de murăturile pe care le pune în fiecare an pentru iarnă, şi pe care nu le poate consuma pentru că iarna nu vine niciodată.

“De când m-am mutat aici”, spune Decebal Popescu, “pun în fiecare an murături pentru iarnă, cum e normal. Ştiţi voi, gogonele, castraveţi, gogoşari, conopidă, pepeni mici. Am încercat să pun chiar şi murături de Congo, de pildă rădăcini de manioc sau cotoare de palmier. Le ţin cu anii în borcane, pentru iarnă, dar iarna parcă refuză să vină. Poate fac eu ceva greşit? Am încercat şi reţeta maică-mii, şi pe a soacră-mii… Sunt disperat, am ajuns să dorm într-o debara, încă două sezoane de murături şi n-o să mai am pic de loc în casă.”

“Într-un an, după o furtună tropicală, s-au făcut vreo 10 grade afară. Atât de tare m-am bucurat că vine iarna, mă şi vedeam desfăcând papaya murată. Dar a doua zi era iar vară”, s-a plâns proprietarul celor peste 1200 borcane şi butoiaşe de murături puse pentru iarnă.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Vasile
21 octombrie 2013 03:10

Alte articole

Vezi mai mult