Dramă: un vasluian şi-a băgat toţi vecinii în spital şi acum trebuie să meargă 30 km până în alt sat ca să se certe

Îl cheamă Ghiocel Asimionesei, are 71 de ani şi e cel mai singuratic bătăuş din lume! După ce, ameţit de aburii alcoolului, bătrânul vasluian şi-a băgat toţi consătenii în spital într-o singură noapte, acesta trebuie acum să meargă pe jos cel puţin 30 km, până în comuna învecinată, ca să-şi dea în cap cu alt suflet de om.

„E greu să fii cel mai tare la bătaie”, se plânge Ghiocel. „O dată pe săptămână vine maşina de pâine şi pot să mă bat cu şoferul, dar în rest a rămas satul pustiu. Mai sunt doar câteva babe, dar cu alea nu mă pun. Dacă vreau o cafteală cum trebuie, trebuie să merg la oraş, şi acolo nu merge cu ‘te bat că mi-eşti vecin’. Acolo îţi trebuie un motiv bine întemeiat.”

Cu lacrimi în ochi, Ghiocel îşi lustruieşte toporul, cândva prietenul său de încredere la tradiţionalele încăierări săteşti.

Ulterior, reporterul nostru din teren nu a mai putut fi contactat.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
15 iunie 2017 10:06
Citește mai mult despre: bataie singuratate Vaslui vecini

Alte articole

Vezi mai mult