Dramatic! Un român este atât de sărac că până și popa trece pe partea cealaltă a străzii când îl vede

Binecuvântare sau blestem? Un român spune că este atât de sărac încât nu l-a căutat preotul niciodată. Ba, mai mult, bărbatul spune că preoții efectiv fug de el când îl văd, fie în direcția opusă, fie pe partea cealaltă a străzii. Chiar și monedele de pe jos se aruncă singure în canal când se apleacă după ele, a mai povestit bărbatul.

”Sărăcia e boală grea și se ia”, explică preotul Onufrie Râuleț. ”Iar noi, preoții, avem har divin de la bunul Dumnezeu, har care ne ajută să vedem săracii din timp. Că nu putem lăsa casa Domnului să se umple de săraci. Casa Domnului este pentru cei cu dare de mână, pe care nu-i iubim doar noi, ci și bunul Dumnezeu.”

Rugat de jurnaliști să comenteze situația bărbatului, Patriarhul Daniel a avut o reacție de uluială. ”Sărac!? Ce-i ăla sărac?”, a întrebat el. Iar după ce a fost dumirit, a continuat. ”Păi uitați-vă la mine, la cum sunt îmbrăcat! Vedeți cât aur am pe mine? Dar limuzina mea de-afară o vedeți? Aha, deci vedeți. Atunci nu mă mai întrebați pe mine de săraci!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
26 septembrie 2018 15:58
Citește mai mult despre: biserica sarac

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult