Un nou caz grav semnalat în București, privind consumul de droguri „zombie”. Mai mulți tineri au fost surprinși, în plină stradă, în timp ce se manifestau ciudat, fiind la un pas de a provoca un accident rutier sau chiar o dramă. Există banuieli ca el să fi consumat celebrul drog „zombie”.

victimele_drogului_zombie.jpg

„După cum se poate vedea foarte bine în aceste imagini, cu drogul Zombie nu este de glumit. Vorbim de droguri de sinteză, care nu sunt reglementate în România și care au efecte devastatoare. Vorbim de incoerență în limbaj, paranoia, anxietate transformări morfologice, hiperactivitate, privire tulbure”, explică medicul Calistrat David, de la policlinica Anti-Drog Băneasa.

Acest drog face ravagii în vestul țării, în ultimele luni fiind filmați sau fotografiați numeroși tineri în Arad, Timișoara sau Recaș. Drogul provoacă efecte psihoactive şi îi poate afecta grav pe consumatori, atât fizic cât şi psihic. „Este un drog stimulant, sunt efecte similare cu metamfetaminele şi cocaina, dar de 10 ori mai puternice. În funcţie de organismul fiecărui individ, chiar şi o singură doză din acest drog poate fi fatal”, spun specialiștii în droguri. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 09.04.2019 15:51 Social

National Cinematografic