Dub Pistols la Iarmaroc!

Doamnelor si domnilor, avem onoarea sa prezentam Dub Pistols, cap de line-up la Iarmaroc! In ciuda numelui, cei sase englezi nu produc strict dub. Sunt mai mult o trupa de big beat, lucru surprinzator avand in vedere ca acest stil a murit undeva prin anii ’90. Big beat cu atitudine punk rock. Cateodata hip hop, cateodata reggae. Dub indragostit de hip hop. Si alte numeroase variatiuni pe aceeasi tema. Sunt facuti pentru live, pentru festival in aer liber, exact cand apune soarele.

 

 

 

Omul de la baza trupei este englezul Barry Ashworth, fost promoter, in prezent si DJ si producator. Alaturi de el, chitaristul John King, basistul John O’Bryan, programatorul Bill Borez si Malcolm Wax la platane. De-a lungul timpului au fost invitati sa li se alature numerosi compozitori si vocalisti printre care Blade, James Dewes Sheffield (JMS), Rodney King si Terry Hall. Ultimul album, ce-l de-al patrulea, numit Rom & Coke si lansat anul trecut este unul groovy, lin, presarat de nenumarati solisti invitati. Face legatura dintre reggae si rap, dintre trecut si prezent. E o colectie de piese de vara, produse parca pentru carnaval si pentru a mentine spiritul cool prin corzi de synth-uri si de pian, chitari acustice si accente de salsa.

 

 

Desi au numeroase hituri, albumele inregistrate in studio nu au reusit niciodata sa prinda energia de pe scena, intregita de vibeul dat de festival. Asa ca, cum se-aud la Iarmaroc, nu se aud si acasa. Don’t miss that!

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
18 mai 2010 14:45

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult