Duhul Sfânt a apărut în chip de porumbel şi s-a găinăţat pe Merţanul Patriarhului

Binecuvântare sau pedeapsă divină? Să lăsăm teologii să dea un verdict! Un lucru e cert: în această dimineaţă, Duhul Sfânt s-a pogorât asupra Bucureştiului în chip de porumbel, lăsând un găinaţ strălucitor pe capota unui Mercedes folosit adesea de Preafericitul Daniel.

„Să se arate Sf. Duh ca porumbel, coţofană, libelulă sau tucan, asta nu e ceva nemaivăzut – sunt menţionate numeroase astfel de întâmplări în scripturi. Dar de obicei ciuguleşte câteva grăunţe şi dispare într-un norişor, e prima oară când lasă în urmă o dovadă tangibilă”, spune Pafnutie, călugăr la o mănăstire din cartierul bucureştean Berceni.

Până când Sf. Sinod va decide ce să facă cu el, găinaţul a fost răzuit cu grijă şi aşezat într-o raclă chiar înainte să înceapă să corodeze tabla preţioasă a vehiculului, transmit reprezentanţi ai Patriarhiei.

„Cu greu l-am împiedicat pe Preafericitul să-l şteargă cu mâneca. Era vizibil tulburat, suferind de o intensă perplexitate în faţa secreţiei opalescente de sorginte aviară”, adaugă Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
11 iunie 2023 06:17
Citește mai mult despre: Mercedes Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult