Duminica Verde la Patriarhie. Azi în cutia milei se pot băga doar dolari

BOR se alătură demersulului Ministerului Mediului, de reducere a amprentei de carbon și a anunțat că azi se la cutia milei se pot băga doar dolari. Demersul are logică, întrucât în bani absoluți, dolarii sunt mai valoroși decât leii, cu 10 dolari iei mai mult aur pentru turlă decât cu 10 lei.

Nici cei mai săraci dintre donatori nu au fost uitați, ei putând să-și pună în continuare bancnotele de 1 leu care sunt tot verzi. Tot pentru reducerea poluării, numeroși ierarhi de grad înalt nu au venit azi la slujbe cu limuzine de lux ci au preferat să vină transportați călare pe un enoriaș, cam cum a intrat Iisus în Ierusalim.

În predica de azi Patriarhul a reiterat ideea că banul este ochiul dracului și dacă oamenii or să se gândească încontinuu la câți bani ia Biserica și să-i calculeze toată ziua nu vor avea parte decât de nefericire. Pentru a atinge pacea sufletească, omul cu credință în Dumnezeu ar trebui mai întâi să-și numere banii proprii, să vadă de ce n-are, dacă-i trebuie mai mulți, cum poate să-i obțină, după care dacă are suficienți să se intereseze și de ai altora.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

14 martie 2021 08:03
Citește mai mult despre: bani dolari Patriarh

Alte articole

Vezi mai mult