După al 4-lea incendiu, o fabrică de mezeluri renunţă să mai pună petrol în crenvurşti

Cârnăciorii ăia buni, naturali, cu aromă de combustibil fosil ar putea deveni o amintire! Tot mai multe fabrici de mezeluri renunţă să mai pună petrol în pasta pentru crenvurşti şi parizer, după ce au fost mistuite de flăcări în repetate rânduri.

Chiar azi, producătorul de crenvurşti Zerocarn Impex SRL 2000 din Galaţi a anunţat că, în urma celui de-al 4-lea incendiu, a decis să înlocuiască petrolul din reţetă cu o substanţă mai puţin inflamabilă, cel mai probabil plastilină sau clei de oase.

„Sună greu de crezut, dar petrolul din compoziţie nu contribuia foarte mult la gustul crenvurştilor. Era mai mult pentru textură”, asigură inginerul chimist Gigel Costel.

„Aroma inconfundabilă a crenvurştilor noştri vine de la hârtia igienică premium în 3 straturi, cu parfum de muşeţel, dar şi de la tocătura fină de bureţi de vase, care dă imitaţiei de carne izul ăla rustic, de ‘acasă la bunica’.”

„În plus, noua reţetă de crenvurşti va conţine azbest, ca să fim siguri-siguri că nu se mai aprind spontan în depozit”, a adăugat angajatul carmangeriei gălăţene.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
23 februarie 2022 11:53
Citește mai mult despre: crenvursti petrol

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult