După Bacul la limba maternă, părinţii elevilor maghiari fac şi ei o petiţie! “Vrem autonomie”

Revolta de pe internet nu dă semne că urmează să se stingă prea curând! La scurt timp după ce părinţii elevilor care au dat Bacalaureatul la română au cerut reclasificarea “Moromeţilor” ca roman interbelic, o altă petiţie face furori în spaţiul virtual: părinţii elevilor are au dat Bacul la limba maghiară cer autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc.

“Sutem foarte mulţumit de subiectele de la Bacalaureat, copiii la noi au făcut binişor, nu despre asta e vorbă la petiţia noastră”, a confirmat Nadrág Ferencz, tatăl a doi absolvenţi, cel mai probabil de origine maghiară. “Dar dacă tot aducem vorba la petiţiuri, facem şi noi unul!”

“Am intrat pe onlinepetiţiuri.hu şi am scris mare, să vadă tot lumea: daţi autonomie la ţinutul nostru care e secuiesc de mai bun de 3000 de ani!”, adaugă părintele grijuliu.

Iniţiatorii petiţiei au strâns aproape 40.000 de semnături în liceele din Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, dar şi câteva zeci de colaci, o poartă sculptată, o uniformă de honved şi câteva bombe artizanale, avertizează SRI, care monitorizează intens activitatea petiţionarilor de Bac din întreaga ţară.

Scris de Vasile
5 iulie 2016 16:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult