După campania „Citeşte o carte”, a apărut şi campania „Băi, când îmi dai cartea aia înapoi?”

Tu când ai returnat ultima oară o carte? Un sondaj INSOMAR relevă că doar unul din 10 români a returnat o carte împrumutată în ultimul an, ceea ce ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, în spatele Bulgariei și Sokoviei. „Înainte de 1989 românii returnau în medie cam 10 cărți pe an. Acum avem zeci de biblioteci pustii, doar cu rafturi, pentru că nu a mai returnat nimeni nicio carte de ani de zile”, spune Statomir Mircea, directorul Administrației Naționale a Bibliotecilor.

Campania „Băi, când îmi dai cartea aia înapoi” se adresează acestui tip de român și va fi una națională la care vor participa sute de voluntari. „Aceștia vor merge din poartă în poartă, din ușă în ușă, BTL în care se va cere oamenilor să caute cărțile prin casă și să le dea înapoi”, anunță organizatorii.

Dacă programul se dovedește a fi unul de succes, masa de maculatură din România ar putea descrește la aproape jumătate, aerul în preajma blocurilor de săraci din București și alte orașe importante urmând a se îmbunătăți vizibil.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 octombrie 2018 15:56
Citește mai mult despre: carti imprumut

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult