După cauciucuri de iarnă, șoferii vor fi obligați să-și schimbe și iconițele cu unele de iarnă

Șoferii sunt deja obișnuiți ca, odată cu răcirea vremii, să treacă la cauciucurile de iarnă. De anul ăsta, însă, vor mai avea ceva în plus de făcut: să-și înlocuiască și iconițele cu unele special concepute pentru anotimpul rece. Schimbarea iconițelor se va face exclusiv în centre autorizate BOR, a anunțat Patriarhul Daniel.

”Iarna nu-i ca vara”, a explicat Preafericitul. ”Sunt alte condiții, deci e nevoie de alți sfinți. Nu poți să te rogi pentru dezghețarea parbrizului sau pentru înlăturarea zăpezii de pe mașină când tu încă ai o iconiță de vară. Dacă vrei să faci asta, vii la un centru BOR, lași o sumă de bani și primești la schimb iconițe nou-nouțe, care te ajută să scapi de probleme pe timp de iarnă.”

Patriarhul Daniel spune că șoferii vor avea de unde alege, pentru că gama de iconițe de iarnă pregătită de BOR este extrem de variată. ”Bani să aibă șoferii”, spune Preafericitul. ”Avem iconițe antiderapante, iconițe pentru căldură, dezaburire, pentru frânare eficientă pe drum înghețat, iconițe care înlocuiesc antigelul și câte și mai câte.”

CEO-ul din fruntea BOR nu a anunțat încă prețurile oficiale, dar având în vedere monopolul de pe piață este de așteptat ca o schimbare de iconițe să fie mult mai costisitoare decât una de cauciucuri. Patriarhul a făcut însă o precizare care nu-i va bucura pe șoferii din Buzău: ei vor trebui să plătească dublu pentru iconițe, pentru că la ei întodeauna iernile sunt mai grele și se lasă cu înzăpeziri masive.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
13 octombrie 2015 13:10
Citește mai mult despre: iarna iconita Patriarhul Daniel sofer

Alte articole

Vezi mai mult