După ce li s-a interzis fumatul în clădiri, corporatiștii nu se mai deosebesc cu nimic de sclavi

Interzicerea fumatului în toate locurile de muncă a reprezentat o lovitură grea pentru corporatiști care au căzut acum pe scara socială de la nivelul de deținut la cel de sclav simplu. „Fumatul pe balcon era, practic, ultima libertate pe care ne-o mai permiteam”, a declarat Jon Ivașcu, un corporatist cu experiență în companie. 

Conform noii legi, toată lumea va trebui să iasă în afara clădirii să fumeze. „Este de-a dreptul imposibil să găsești suficient timp și un lift la îndemână să ieși afară să fumezi. Poate în pauza între ședința care se termină miercuri și următoarea”, s-a plâns un alt corporatist. În momentul față, în clădirile serioase de corporatiști, până ieși afară cu lifturile moderne, mănânci cam doi covrigi și o pungă de pufuleți. 

Deja în cadrul corporatiștilor au apărut mișcări aboliționiste. Principalele revendicări sunt un program de lucru normal, de doar 12 ore pe zi, o zi liberă pe lună, la alegere dar să fie măcar duminica, rație de țigări și dreptul de a sta în față la metrou, când pleacă trenul din Pipera. Proprietarii de corporatiști spun că este iminentă o revoltă a acestora, așa cum s-a întâmplat în 2012, în urma căreia mai multe proiecte au rămas nefinalizate și peste 65 de deadline-uri au fost depășite. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

17 martie 2016 08:01
Citește mai mult despre: corporatisti sclavi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult