Elevii români de liceu vor avea parte de o perioadă destul de stresantă în săptămânile următoare. Asta după ce Ministerul Educației a anunțat că va organiza pentru învățământul gimnazial și o sesiune de simulare de emigrare, pentru a evalua și pregăti elevii pentru ceea ce vor face după ce dau Bacalaureatul. 

Elevi-in-Clasa-Examen.jpg

„Până anul trecut promovabilitatea la emigrare era de 51%, care ni se pare un procent îngrijorător. Candidații au făcut greșeli elementare, au completat rubricile greșit, n-au știut să-și scrie numele, incidente de acest tip, înțelegeți. Obiectivul nostru pentru 2019 este o promovabilitate de cel puțin 71%”, a declarat Manuel Creangă, secretar de stat pe probleme de Olimpici și Emigrare în cadrul Ministerului Educației. 

Elevii de liceu mai au totuși o șansă dacă vor face meditații și ore suplimentare la emigrare în luna mai, conform unei propuneri a MEC. Consiliul Național al Elevilor a semnat un memorandum prin care a cerut schimbarea acestei luni, întrucât în mai se deschide sezonul în Vamă și nu are nimeni timp de învățat sau alte prostii. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 18.03.2019 14:42 Social

National Cinematografic