Elevii români de liceu vor avea parte de o perioadă destul de stresantă în săptămânile următoare. Asta după ce Ministerul Educației a anunțat că va organiza pentru învățământul gimnazial și o sesiune de simulare de emigrare, pentru a evalua și pregăti elevii pentru ceea ce vor face după ce dau Bacalaureatul. 

Elevi-in-Clasa-Examen.jpg

„Până anul trecut promovabilitatea la emigrare era de 51%, care ni se pare un procent îngrijorător. Candidații au făcut greșeli elementare, au completat rubricile greșit, n-au știut să-și scrie numele, incidente de acest tip, înțelegeți. Obiectivul nostru pentru 2019 este o promovabilitate de cel puțin 71%”, a declarat Manuel Creangă, secretar de stat pe probleme de Olimpici și Emigrare în cadrul Ministerului Educației. 

Elevii de liceu mai au totuși o șansă dacă vor face meditații și ore suplimentare la emigrare în luna mai, conform unei propuneri a MEC. Consiliul Național al Elevilor a semnat un memorandum prin care a cerut schimbarea acestei luni, întrucât în mai se deschide sezonul în Vamă și nu are nimeni timp de învățat sau alte prostii. 

Scris de Eftimie | Monday, 18.03.2019 12:42 Social

National Cinematografic