După ce se termină simularea de Bac va urma simularea de emigrare

Elevii români de liceu vor avea parte de o perioadă destul de stresantă în săptămânile următoare. Asta după ce Ministerul Educației a anunțat că va organiza pentru învățământul gimnazial și o sesiune de simulare de emigrare, pentru a evalua și pregăti elevii pentru ceea ce vor face după ce dau Bacalaureatul.

„Până anul trecut promovabilitatea la emigrare era de 51%, care ni se pare un procent îngrijorător. Candidații au făcut greșeli elementare, au completat rubricile greșit, n-au știut să-și scrie numele, incidente de acest tip, înțelegeți. Obiectivul nostru pentru 2019 este o promovabilitate de cel puțin 71%”, a declarat Manuel Creangă, secretar de stat pe probleme de Olimpici și Emigrare în cadrul Ministerului Educației.

Elevii de liceu mai au totuși o șansă dacă vor face meditații și ore suplimentare la emigrare în luna mai, conform unei propuneri a MEC. Consiliul Național al Elevilor a semnat un memorandum prin care a cerut schimbarea acestei luni, întrucât în mai se deschide sezonul în Vamă și nu are nimeni timp de învățat sau alte prostii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 martie 2019 12:42
Citește mai mult despre: BAC emigrare simulare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult