După Crăciun şi Revelion, Moldova va trebui repopulată!

Tragedie în partea de nord-est a României! În urma sărbătorilor de iarnă, populaţia Moldovei a fost redusă la numai câteva sute de locuitori, majoritatea bătrâni şi copii. „Moldova a devenit un pustiu”, spune unul din puţinii care au îndrăznit să se aventureze în zonă, „singura şansă ca să supravieţuieşti este să nu-ţi iei nimic de băut la tine, altfel nu scapi”.

Momentan nu există nicio explicaţie pentru această tragedie. Un indiciu ar putea fi numărul extrem mare de persoane descoperite căzute în faţa crâşmelor şi barurilor săteşti. Medicii care au ajuns în zonă spun că e posibil să fie vorba de o epidemie: “Ceva, probabil un virus, trebuie că le-a produs locuitorilor din această regiune o sete îngrozitoare, fiindcă altfel nu ne putem explica faptul că mai toate sticlele de băutură pe care le-a găsit în case, magazine sau localuri sunt goale, nu mai au nicio picătură pe fund”.

Autorităţile de la Bucureşti declară că vor să repopuleze cât mai repede Moldova, dar întâmpină unele probleme. “Avem o mică colonie de vasluieni dar refuză să se reproducă dacă nu le aducem bătrâne”, spun oficialii. “De asemenea, ne gândim să repopulăm regiunea cu familii din alte părţi ale ţării deoarece avem o bănuială dacă aducem tot moldoveni situaţia se va repeta după următorul Crăciun şi Revelion.”

Scris de TNR
10 ianuarie 2012 13:01

Alte articole

Vezi mai mult