După creiere, ne pleacă şi animalele: urşii bruni carpatini emigrează în SUA

România riscă să rămînă fără nici un exemplar de urs brun carpatin, după ce Ambasada SUA la Bucureşti a primit o cerere de emigrare în masă a tuturor urşilor din Carpaţi în Parcul Naţional Yellowstone. Reprezentantul urşilor bruni s-a întâlnit personal cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, pentru a-şi susţine cauza.

Urşii bruni carpatini spun că, deşi îşi iubesc ţara, le este din ce în ce mai greu să supravieţuiască aici. Condiţiile lor de trai au scăzut constant în ultimii ani, astfel că mulţi dintre ei au ajuns efectiv să caute hrană în gunoaie pentru a supravieţui. Din această cauză, mulţi turişti care se întâlnesc cu ei le strigă „Să vină REBU şi să vă ia/ Şi să vă ducă în Somalia”. „Dacă nu suntem doriţi, nu e nici o problemă, plecăm. Însă nu în Somalia, acolo e prea cald pentru noi, preferăm să mergem în America, unde sunt destule parcuri naţionale în care ne putem uşor integra”, îşi motivează urşii decizia.

Urşii mai spun că se tem pentru viaţa lor din cauza lui Ion Ţiriac, recunoscut ca un mare amator de vânătoare. Până acum, ce-i drept, Ţiriac s-a ocupat cu decimarea populaţiei de mistreţi, însă urşii spun că nu au nici o garanţie că nu vor ajunge să le ia locul mistreţilor.

În fine, un alt motiv pentru care urşii vor să părăsească România este asocierea cu Gigi Becali. „De când Becali a declarat public «Eu sunt ursul!», nu mai avem linişte. Au trecut câţiva ani de atunci, între timp Becali a renunţat la titulatura «Ursul», însă noi suferim în continuare de pe urma acestei asocieri. Încă mai este lume care strigă «Uitaţi-l pe Gigi Becali!» când vede un urs. Până când să mai îndurăm o asemenea umilinţă?”, i-a spus ursul, cu lacrimi în ochi, ambasadorului Mark Gitenstein.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
17 noiembrie 2010 16:18

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult