Asasinul tăcut, băutul pasiv, face mii de victime anual în România și până acum nimeni nu a luat nici o măsură. În occident, în țările civilizate, s-a interzis băutul în baruri și restaurante de ani buni, iar efectele sunt pe măsură. 

sticla_electronica_pentru_betivi.jpg

„Eu, cum să vă spun, nu sunt băutor, iar când intru în baruri de băutori trebuie să-i suport și pe ceilalți. Am fost într-un bar în care toată lumea bea alcool, deși n-am băut decât o cafea și o apă, am ajuns acasă beat pulă, cu hainele mirosind a bere”, spune Miguel Palada, unul din susținătorii proiectului legislativ. 

Studiile științifice au arătat că băutul pasiv, statul în preajma unui om care bea, produce efecte mult mai puternice decât băutul activ, cu sticla în gură. „Anual mii de oameni cad pradă alcoolismului după ce au stat în preajma unui bețiv. Băutul la mâna a doua este foarte periculos pentru organism, iar mahmureala este de două ori mai rea”, explică oameni de știință. 

ONG-urile de protecție a bețivilor sunt de părere că acesta este un prim pas în interzicerea altor drepturi. „Începem de la baruri și apoi unde se va ajunge. N-o să mai poți să bei la tine în mașină sau în autobuz”, spune Decebal Popescu.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 23.10.2014 18:13 Social

National Cinematografic