După fumat, legiuitorii vor să interzică și băutul de alcool în baruri și restaurante

Asasinul tăcut, băutul pasiv, face mii de victime anual în România și până acum nimeni nu a luat nici o măsură. În occident, în țările civilizate, s-a interzis băutul în baruri și restaurante de ani buni, iar efectele sunt pe măsură.

„Eu, cum să vă spun, nu sunt băutor, iar când intru în baruri de băutori trebuie să-i suport și pe ceilalți. Am fost într-un bar în care toată lumea bea alcool, deși n-am băut decât o cafea și o apă, am ajuns acasă beat pulă, cu hainele mirosind a bere”, spune Miguel Palada, unul din susținătorii proiectului legislativ.

Studiile științifice au arătat că băutul pasiv, statul în preajma unui om care bea, produce efecte mult mai puternice decât băutul activ, cu sticla în gură. „Anual mii de oameni cad pradă alcoolismului după ce au stat în preajma unui bețiv. Băutul la mâna a doua este foarte periculos pentru organism, iar mahmureala este de două ori mai rea”, explică oameni de știință.

ONG-urile de protecție a bețivilor sunt de părere că acesta este un prim pas în interzicerea altor drepturi. „Începem de la baruri și apoi unde se va ajunge. N-o să mai poți să bei la tine în mașină sau în autobuz”, spune Decebal Popescu.

Scris de Ef
23 octombrie 2014 16:10
Citește mai mult despre: bautura fumat

Alte articole

Vezi mai mult