După închiderea Transfăgărășanului pentru iarnă, Arcul de Triumf este din nou cel mai lung tunel din România

Cu toate că este o țară cu o treime din teritoriu format din munți, România are foarte puține tuneluri. Cât de puține, mai exact? Ei bine, după ce se închide șoseaua Transfăgărășan, Arcul de Triumf devine cel mai lung tunel din țară, cu o adâncime de puțin peste 7,4 metri. Din păcate, acesta nu este deschis accesului cu mașina sau piciorul.

„S-a luat în discuție ca după terminarea renovării să dăm drumul circulației prin Arcul de Triumf. Din păcate, în cele două ore când acesta a fost deschis am avut 174 de accidente în care au fost implicate autoturisme, tiruri, autocare cu turiști, ba chiar și un tramvai, deși nu este linie de tramvai care să treacă pe acolo. Așa că am decis să-l lăsăm așa cum e, închis”, a declarat șeful Direcției Administrare Străzi din Primăria Capitalei.

Pe locul trei în topul celor mai lungi tuneluri din România se află în acest moment un pasaj între două blocuri din cartierul bucureștean Militari, în zona Lujerului, unde sunt parcate de obicei, în doar 6 metri lungime, între 10 și 15 mașini, plus două cutii în care dorm oameni ai străzii, un chioșc în care se vinde băutură și gumă de mestecat și o agenție de loto-prono cu pariuri sportive și două aparate de păcănele.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

20 noiembrie 2017 13:16
Citește mai mult despre: arcul de triumf tuneluri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult