După mai bine de 500 de ani, Dalai Lama revine în România

Laszlo Tokes a anunţat că liderul spiritual Dalai Lama va vizita România. Era şi timpul ca un lider spiritual să vină la noi în ţară, până acum ne-au trecut pragul doar lideri încruntaţi, care nu ştiau de glumă, cu colţurile gurii înţepenite într-un rictus morocănos. De la un lider spiritual ca Dalai Lama te aştepţi la altceva: mai o poantă, o caterincă.

Mă întreb dacă există cursuri de leadership spiritural, pe care să le urmeze liderii spirituali de mâine. Oare poziţia cea mai înaltă care poate fi atinsă în această branşă este aceea de CEO spiritual?

Când o să ajungă în România, Dalai Lama o să spună că i se pare că n-a mai văzut de o viaţă ţara asta. Cu alte cuvinte, are impresia că a văzut-o acum puţin timp, parcă ieri. De fapt, el a fost ultima oară în România acum cinci sau şase vieţi – nici el nu ştie exact – când a avut ceva de discutat cu Ştefan cel Mare, un alt lider spiritual (nu de alta, dar lider corporal, corpolent, în niciun caz nu era, la înălţimea lui).

Parcă-l aud pe Dalai Lama: “La fiecare reîncarnare am zis că mai vin, dar uite că m-am luat cu alte treburi şi că n-am mai ajuns.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 aprilie 2010 14:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult