După nisipul pentru diguri, sătenii de la Dunăre au furat şi câţiva jandarmi, să aibă cine-l folosi

Viitura de pe Dunăre ne dă în continuare bătăi de cap! Pe lângă nivelul ridicat al fluviului şi al incompetenţei reprezentanţilor în teritoriu, autorităţile se confruntă şi cu un val de dispariţii misterioase din rândul jandarmilor. De vină par a fi sătenii din localităţile aflate de-a lungul Dunării, care până mai ieri acţionaseră paşnic, furând în linişte materiale de construcţii destinate întăririi digurilor.

“Localnicii au ajuns rapid la concluzia că degeaba şi-au adunat prin curţi mormane de nisip, dacă n-are cine să pună mâna să-l şi valorifice pentru a le construi una-alta prin gospodărie”, spun martorii. La adăpostul întunericului, grupuri de săteni ar fi dat iama în detaşamentele de jandarmi şi au răpit exemplarele cele mai vânjoase.

“Momentan, sătenii se confruntă cu o mare problemă.”, adaugă surse de prin vecini. “Fără organul de comandă care să le ordone ce, unde şi cum să facă, jandarmii au devenit inutilizabili. Cei care nu stau pe prispă, privind în gol, acţionează cel mult din instinct, restabilind ordinea publică prin bătătură şi gazând găinile cu spray lacrimogen.”

În consecinţă, un emisar al sătenilor a declarat că e dispus să elibereze câţiva dintre jandarmii răpiţi, dar numai în schimbul unui ofiţer care să ştie să-i manevreze pe ceilalţi.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
27 mai 2014 13:37

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult