După particula lui Dumnezeu, savanții CERN au descoperit și particula lui Arsenie Boca

Era timpul pentru o revoluție în înțelegerea Universului! Premiul Nobel pentru fizică a fost decernat astăzi unor cercetători CERN, aceeași echipă care descoperise cu doi ani în urmă bosonul Higgs, celebra “particulă a lui Dumnezeu”. Anul acesta, savanții au identificat cu succes cealaltă particulă elementară pe care o căutau: particula lui Arsenie Boca.

“Având doar particula lui Dumnezeu, puzzle-ul era incomplet”, spune Wushu Xi, fizician. “Știam că trebuie să existe și o altă particulă cu barbă, care face minuni și atrage banii în cutia milei, pentru că altfel ecuațiile noastre dădeau, cum se spune în fizica avansată, cu virgulă.”

“Accelerând câțiva neutroni în direcția mănăstirii Prislop, din pură întâmplare, am descoperit particula lui Arsenie Boca. Ne-am dat seama că e ea datorită privirii pătrunzătoare, a înțelepciunii de care dădea dovadă și a numărului mare de electroni credincioși care o orbitau”, adaugă japonezul.

“Alți fizicieni au propus modele alternative, care implică existența unei particule a lui Cleopa sau a lui Papacioc, dar ipoteza noastră, că particula lui Dumnezeu se manifestă prin particula lui Arsenie Boca, a fost prima dovedită!”, a comentat un alt cercetător.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
6 octombrie 2015 17:45
Citește mai mult despre: arsenie boca CERN dumnezeu fizica nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult