După pistele pentru biciclete, pe trotuarele din Bucureşti se vor amenaja piste pentru maşini

O nouă iniţiativă lăudabilă a primarului interimar Ștefănel Dan! Pentru a veni în ajutorul celor cărora le face plăcere să conducă, dar sunt deranjaţi de traficul din Bucureşti, edilul Capitalei a decis să marcheze pe trotuarele mai multor artere importante, piste speciale pentru maşini. Similare cu pistele pentru biciclete, dar un pic mai largi, acestea le vor permite de acum înainte iubitorilor volanului să se plimbe pe lângă pietoni fără teama că ar putea fi loviţi de un autoturism.

“În toate capitalele europene cei care conduc de plăcere sunt protejaţi de trafic”, spune Ștefănel Dan, “doar în Bucureşti ei sunt obligaţi să se amestece în trafic cu ceilalţi conducători auto. De aceea am amenajat pentru ei aceste piste pe trotuar şi am marcat mai multe locuri prin care să poată traversa în condiţii de siguranţă, ca să nu dea peste ei vreun dement cu automobilul.

“Mi-aş dori ca şi pietonii să fie deschişi la această iniţiativă şi să-i protejeze un pic pe şoferi, să nu intre pe pistele pentru maşini ca să nu-i dea jos din neatenţie. De asemenea, vreau să precizez că pistele pentru maşini nu sunt destinate doar celor cărora le place să conducă autoturisme mici, ci m-aş bucura foarte mult să le folosească şi persoane care iubesc să conducă TIR-ul sau autotrenul”, a încheiat primarul interimar.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 decembrie 2011 15:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult