După plaja Mamaia, se lărgește și Vf. Moldoveanu, să aibă loc toți turiștii

Acum că aglomeraţia de la mare s-a rezolvat, e timpul autorităţilor să-şi îndrepte atenţia spre înghesuiala groaznică de pe munte! Vârful Moldoveanu, mândria Făgăraşului, ar putea fi lăţit cu până la 900 de metri pentru a putea acomoda mulţimile de montaniarzi care îl escaladează în fiecare vară.

„Nu-l putem turti pur şi simplu cu buldozerul pentru că ar scădea în înălţime, şi cine vrea să urce pe al doilea sau al treilea cel mai înalt vârf din ţară? Va trebui să construim în vârf un fel de platformă din beton, umplută cu pietre excavate din alţi mulţi mai naşparlii, gen Nehoiu sau Leaota. Cui îi pasă de Leaota?”, a explicat ing. Georgel Sacâz, coordonatorul şantierului de lăţire a Moldoveanului.

Rezultatul va arăta mai degrabă a cilindru decât a vârf muntos, dar platforma de aproape un kilometru pătrat va putea găzdui sute sau chiar mii de turişti.

„Va fi prevăzută cu balustradă, pentru evitarea accidentelor, şezlonguri şi baldachine, o scară rulantă pe interior pentru a uşura urcuşul, iar deasupra ne gândim să instalăm un mic magazin de suveniruri şi un stand cu gogoşi, clătite, şaorma şi porumb fiert. Va fi o bucurie pentru toată familia!”, adaugă un reprezentant al Ministerului Turismului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
27 iulie 2021 13:55
Citește mai mult despre: Moldoveanu munte plaja

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult