După reducerile de Vinerea Neagră, românii abia aşteaptă să vină şi Ciuma Neagră!

Ai zice că nici nu e criză! După ce s-au îmbulzit la chilipirurile din magazine prilejuite de Vinerea Neagră (Black Friday), românii înnebuniţi după reduceri au un nou prilej de fericire: Ciuma Neagră! Mai cunoscută în ţările occidentale şi drept Moartea Neagră (Black Death), aceasta este ziua în care în mod tradiţional populaţia Europei se reduce substanţial, chiar şi cu 50%!

Dacă tradiţia Vinerii Negre datează din vremea Marii Crize interbelice, Ciuma Neagră e un obicei mult mai vechi, venind încă din Evul Mediu – mai precis din anul 1348, când europenii s-au bucurat pentru prima oară de mari reduceri de populaţie, între 30% şi 50%. Chiar dacă progresele medicinei şi ale igienei au ameninţat acest frumos tradiţie cu dispariţia, ea a reuşit să supravieţuiască în multe comunităţi tradiţionale . În fine, Ciuma Neagră fost reînviată în zilele noastre de departamentele de marketing ale marilor retaileri, aflate în căutarea unei noi sărbători care să facă victime printre „shopping-işti”.

Chiar dacă până acum Ciuma Neagră nu prea a prins la români, marile magazine speră ca anul acesta, dat fiind succesul Black Friday, să dea lovitura şi cu Black Death. „Am făcut deja şi câteva virale, sperăm să prindă”, spune un managerul unui mare magazin online, „Dacă avem noroc, se va împrăştia ca o epidemie”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 noiembrie 2011 14:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult