După Sapiens, Harari mai scoate o carte pentru femei: Cum se pune lichid de parbriz

Cunoscutul autor de literatură pentru femei și triști, Yuval Noah Harari n-a stat degeaba în această perioadă de pandemie mondială. În timp ce alți lideri de opinie s-au mărginit să deplângă situația gravă în care a ajuns omenirea, Harari și-a concentrat forțele pe ceva util și a anunțat noul său volum „Cum se pune lichid de parbriz”.

„După Sapiens m-am gândit la o continuare a lecțiilor despre secolul XXI, pentru că trebuie să știm tot mai multe astfel de lucruri. Tehnologia a evoluat într-un ritm amețitor, avem un AI care ne controlează viața și suntem supravegheați din tot mai multe locuri. Dar, chiar dacă mașinile sunt tot mai tehnologizate și electrice, tot trebuie să ne punem lichid de parbriz singuri, că încă n-au apărut roboții pentru așa ceva”, a spus Harari.

Acesta a explicat făcând un periplu prin istorie că femeile și gheii nu-și puneau singuri lichid de parbriz pentru că erau oprimați de dictatura patriarhatului. Eliberarea din acest obscurantism medival se poate face doar printr-un efort comun al tuturora, recunoașterea greșelilor trecutului și a capacului albastru care trebuie ridicat înainte de a turna lichidul din pet.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

4 martie 2021 10:56
Citește mai mult despre: harari lichid parbriz sapiens

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult