După scutul anti-rachetă, România începe construcția scutului anti-deochi de la Balotești

Pe fondul amenințărilor tot mai pregnante venite din partea Rusiei dar și a factorului de instabilitate ce a devenit Turcia, România întreprinde măsuri ample pentru asigurarea securității granițelor. Astfel, pe lângă scutul anti-rachetă de la Deveselu se va construi și un scut anti-deochi la Balotești.

„Scopul scutului este să protejeze întregul front estic de pericolul deochiului, la care sunt supuși aproape zilnic militarii noștri. După cum știți, actuala uniformă militară este făcută în așa fel încât să asigure camuflajul dar lasă corpul și mintea complet descoperite în fața vrăjilor și descântecelor”, a declarat generalul de stat major Mihai Demostene. 

De-a lungul istoriei deochiul a făcut cele mai multe victime în rândurile armatei române dar și a civililor, depășind ciuma neagră și marea foamete din 1946. Cel mai cunoscut caz de deochi este luarea Ardealului din 1940 de către unguri. Scutul va înlocui trupele auxiliare anti-deochi și bocit care însoțeau până acum armata în fiecare bătălie importantă. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

21 iulie 2016 15:00
Citește mai mult despre: deochi scut

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult