După SUA, și România schimbă bancnotele: Pe cea de 100 de lei va apărea o hârtie de 50 de euro

În sfârșit românii vor avea parte de un simbol național pe bancnotă, care va putea fi recunoscut și de oamenii simpli, nu de doar de academicienii cu studii universitare care știu cine a fost Mihai sau Mirel Eminescu sau cum l-o fi chemând pe poetul acela obscur. BNR a anunțat că va emite o serie nouă de bancnote pe care va fi desenată o hârtie de 50 de euro nou nouță.

„Am zis să punem pe bancnotă un simbol pe care să-l cunoască toată lumea, chiar și persoanele care nu au trecut prin școală. Bancnota de 50 de euro reprezintă un reper important în cultura și economia românească și a făcut mai multe lucruri decât un poet, domnitor sau scriitor mort”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR. Acesta a spus că hârtia de 50 de euro reprezintă pentru limba și literatura română un hotar extrem de important. „Este cea mai simplă formă de comunicare cu un medic, un profesor sau un funcționar public”, spun reprezentanții BNR.

Hârtia de 50 de euro a apărut pe locul 8 în top 100 Mari Români realizat de TVR în urmă cu mulți ani. Reprezentanții Băncii Naționale avertizează însă că noul design al bancnotelor nu va schimba valoarea nominală a hârtiei, aceasta urmând să valoreze tot atât ca înainte, „ba chiar mai puțin”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

21 aprilie 2016 14:04
Citește mai mult despre: bancnote Euro lei

Alte articole

Vezi mai mult