După succesul din Berceni, pasajul Piața Sudului va fi demontat și inaugurat și în alte orașe

Primarul Gabriela Firea a inaugurat cu mult fast pentru a doua oară Pasajul Piața Sudului din Berceni și zeci de pensionari au izbucnit în urale la vederea edilului. Bucuria neașteptată a celor prezenți, care oricum nu folosesc pasajul întrucât acesta este dedicat mașinilor, a dat idei pesediștilor care și-au propus să-l inaugureze în mai multe orașe din țară.

„Pasajul oricum nu e gata și nu va fi gata în următorul an, deci bucureștenii oricum nu au nevoie de el. Pe de altă parte, pare să fie un succes la public, așa că ne gândim să-l demontăm și să-l instalăm și în alte orașe pentru a fi inaugurat. Să nu uităm că Gabriela Firea vrea ca după ce termină mandatul de primar și Bucureștiul să candideze la președinție”, a declarat un cunoscut arhitect român care este la curent cu ultimele tendințe în materie de inaugurări.

Se așteaptă ca pasajul Piața Sudului să fie un real succes prin orașele din România care nu au mai văzut asemenea lucrări până acum. „Un Untold, un Electric Castle poate să vadă toată lumea, orice sărac poate să meargă la așa ceva. Dar o inaugurare de pasaj nu e de ici de colo, e un eveniment rar, în București, de exemplu, s-au văzut mai multe comete Halley decât lucrări finalizate”, spun arhitecții. Deja se discută participarea cu inaugurarea de pasaj și pe scene internaționale. „Poate la Viena sau la Paris au pasaje subterane, dar n-au asemenea inaugurări frumoase, cu muzică populară, mici, ovații și pupat în cur și mâna primarului, cum n-au mai văzut ăia de pe vremea lui Ludovic XIV”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

24 iulie 2017 13:07
Citește mai mult despre: gabi firea pasaj piata sudului

Alte articole

Vezi mai mult