După traficul aerian, şi traficul de droguri se confruntă cu pierderi uriaşe

Liderii cartelului drogurilor de la Medelin se plâng că au pierdut sute de milioane din cauza norului de cenuşă. „Toată lumea deplânge pierderile cauzate de perturbarea traficului aerian, însă puţin ştiu cât de puternic a fost afectat traficul de droguri din cauza norului de cenuşă. Pentru că marfa nu a mai putut ajunge în timp util la clienţii noştri, veniturile noastre au fost grav afectate.”

Liderii de la Medelin mai spun că au pierdut o groază de clienţi, în special inconştienţi care au intrat în sevraj şi au început să prizeze cenuşă provenită de la norul provocat de vulcan. Pentru că stau cu marfa blocată, mai ales că nu îşi permit s-o transporte cu vaporul spre Europa din cauza duratei prea mari, există riscul ca piaţa să fie inundată de tot felul de prafuri chinezeşti, făcute din plante crescute pe vapor. Iar astfel de prafuri pun sănătatea consumatorilor de droguri în pericol mai ceva decât plantele etnobotanice.

Traficanţii de droguri mai spun că, dacă afacerea lor suferă, suferă şi alţii. Industria medicală, de exemplu, care s-a confruntat cu o scădere a vânzărilor de seringi nemaiîntâlnită. Mai mult, ei susţin că zeci de concerte rock au fost anulate pentru că artiştii nu au mai avut marfa necesară pentru a duce un concert de 2-3 ore.

Una dintre soluţiile oferite de traficanţi este ca toată marfa sechestrată în secţiile de poliţie să fie scoasă pe piaţă. „Dacă nu se intervine, chiar şi Amsterdamul riscă să devină un oraş fără turişti”, avertizează aceştia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
21 aprilie 2010 08:14
Citește mai mult despre: droguri nor de cenusa trafic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult