Bucurie mare în Gara Centrală din Mangalia unde sultanul local, înconjurat de ieniceri, spahii, viziri și alți dregători i-a întâmpinat pe călătorii veniți de la Apus, cu „trenul”, tocmai din îndepărtata Timișoara. Aceștia au audus cu ei hărți moderne de pilotaj, sextanți, arme de foc și ceasuri mecanice.

sultan_mangalia.jpg

Fanfara otomană a intonat imnul de stat în timp ce mateloții de pe tren au legat locomotiva cu o parâmă iar călătorii au coborât pe peron. Aceștia vor aduce cu ei, în Occident, mirodenii, opium, mătăsuri fine, broderii, ceai, lemn de tek și alte bogății ale Extremului Orient. 

„Sperăm ca oaspeții noștri să se întoarcă la barbarii din Vest doar cu amintiri plăcute și cuvinte frumoase despre noi”, a declarat Sultanul. Acesta a organizat un festin imens în cinstea oaspeților, în care au fost tăiate 60 de capete de vite, s-a dat cep la 100 de butoaie de vin și s-au executat trei tâlhari în cadrul unei ceremonii oficiale.


beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 25.06.2019 16:38 Social

National Cinematografic