E grozavă pentru ten! Un cioban inventiv din Sibiu a reuşit să facă brânză din lapte Doina

Cunoscuţi pentru abilitatea lor de a transforma orice fel de lapte într-un brânzet delicios, ciobanii din Sibiu se autodepăşesc din nou! La insistenţele mai multor consătence pasionate de cosmetice, un baci din regiune a reuşit recent să facă brânză din lapte Doina.

“Laptele Doina nu e foarte similar cu cel de oaie. În primul rând, nu se mulge dintr-un uger, ci dintr-un flacon de plastic. Dar procedeul de brânzire e, în principiu, acelaşi”, declară ciobanul. “Laptele Doina se strecoară, se pune un pic de cheag Doina, se formează un boţ de caş Doina şi se spânzură de o grindă până se scurge tot zerul Doina. Pe acela să nu-l aruncaţi, e bun pentru hidratare, face pielea ca de miel proaspăt fătat.”

Pe lângă telemeaua din lapte Doina, baciul intenţionează să mai producă smântână Doina, urdă Doina, caşcavelă afumată Doina şi chiar o varietate de brânză maturată din lapte Doina, cu mucegaiuri nobile: “Are aceleaşi efecte ca îndrăgitul produs cosmetic, dar miroase puternic şi merge de minune cu un vin bun.”

Ciobanul a refuzat să-şi divulge identitatea, însă localnicii spun despre el că “are cele mai fine mâini din judeţ. Dacă mângâie o oaie, îi luceşte lâna trei zile.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
21 martie 2014 10:03

Alte articole

Vezi mai mult